- El Col·lectiu Revolució Permanent (CoReP) és un agrupament internacional de comunistes internacionalistes, basat en una plataforma que intenta concentrar l’experiència del moviment obrer mundial des dels seus inicis fins als nostres dies.
- El seu objectiu immediat és la construcció d’una nova internacional obrera revolucionària, instrument imprescindible per a la constitució del proletariat mundial en classe dominant i per a la destrucció de l’explotació capitalista, amb tot el seu món de barbàrie.
- L’objectiu final que persegueix CoReP és la instauració de la societat socialista-comunista en tot el planeta, organitzada sobre la base de la democràcia dels treballadors, on l’estat opressor s’extingirà deixant lloc a l’administració col·lectiva dels afers socials i el desenvolupament personal de tothom.
COMPONENTS I RÈGIM INTERN
- El CoReP està format per les organitzacions que es defineixen com a les seues seccions. En el seu futur desenvolupament, els militants i grups que assumesquen el programa i els principis organitzatius del CoReP constituïran una organització-secció en l’estat on residesquen i treballen. L’esmentada secció tindrà com a objetiu la construcció del partit revolucionari en el seu territori, parte integrant de la futura internacional.
- El règim intern del CoReP, a escala local, nacional i mundial, ve determinat pels principis i la pràctica del centralisme democràtic. Llibertat total a la discussió, unitat total a l’acció.
És irrenunciable el respecte a la llibertat d’expressió i d’organització de les minories (en tendències o fraccions, si així ho decideixen), així com a la seua representació proporcional almenys a les conferències nacionals i internacionals.
DE LA CONFERÈNCIA INTERNACIONAL
- La instància suprema del CoReP a escala mundial és la Conferència Internacional, que fixa la política de l’organització internacional i de les seccions en totes les qüestions polítiques importants, adopta les resolucions i clou en última instància les qüestions d’organització i els conflictes interns.
La Conferència Internacional estarà composta per delegats, o pels seus representants mandatats, de totes les seccions i s’haurà de triar i reunir almenys cada dos anys. D’ordinari serà convocada pel CEI (Comitè Executiu Internacional, veure més endavant) i podrà ser convocada extraordinàriament a petició de més d’un terç de les seccions nacionals.
- Cada Conferència Internacional triarà l’òrgan de direcció anomenat Comitè Executiu Internacional (CEI) i dues comissions independents per al control dels comptes econòmics i la resolució de conflictes.
DEL COMITÉ EXECUTIU INTERNACIONAL
- En l’interval entre les conferències internacionals, la direcció internacional queda confiada al Comitè Executiu Internacional (CEI), compost per un nombre imparell de membres pertanyents a les seccions nacionals i elegits per la Conferència Internacional.
- El CEI es reuneix almenys una vegada cada dos mesos. El CEI es pot convocar extraordinàriament per decisió majoritària dels seus membres o a petició d’almenys tres direccions nacionals.
- El CEI és responsable davant de tota l’organització internacional de l’execució de les decisions i l’aplicació de la línia política adoptades per la Conferència Internacional.
DE LES SECCIONS
- En cada estat només pot existir una secció del CoReP, és a dir que només pot estar regularment afiliada una única organització per estat, excepte als estats plurinacionals, en què es podrà admetre una secció per nació oprimida, si així ho aprova una majoria simple de la Conferència Internacional.
El procediment i les mesures pràctiques per a la formació o el reconeixement de noves seccions nacionals als països on no existeixen, els establirà el CEI en cada cas particular i seran sotmesos a la ratificació de la Conferència Internacional. - Les seccions estan obligades a publicar les resolucions del CoReP al seu estat i complir les decisions i resolucions de la Conferència Internacional i, en els intervals entre conferències, del CEI, conservant el dret d’apel·lació davant la següent Conferència Internacional.
- Les seccions nacionals han de lliurar a la tresoreria del CoReP una cotització regular (semestral o anual) destinada a les necessitats internacionals. Aquesta cotització serà proporcional al nivell dels recursos (cotitzacions locals).
- Una secció nacional pot proposar en qualsevol moment la revocació o la substitució d’un dels seus membres pertanyent al CEI. Aquesta mesura ha de ser aprovada per un vot majoritari simple dels membres del CEI.
- El CEI té dret a la suspensió de seccions o de membres individuals del CoReP i a proposar l’exclusió de seccions o de membres individuals del CoReP, després d’examen i consulta als afectats. Les decisions de suspensió i exclusió són executables sota aquestes condicions:
- Si es tracta de militants individuals: quan són ratificades per la direcció de la secció a què pertanyen.
- Si es tracta de seccions nacionals: quan són ratificades per la majoria de seccions.
Una secció suspesa o exclosa pot recórrer davant de la Conferència Internacional.
DELS ÒRGANS DE CONTROL
- Cada Conferència Internacional triarà dues comissions independents del CEI, el mandat de les quals s’extingirà només quan informin de la seva gestió a la següent conferència.
En cas que hi hagi minories polítiques expressades a la Conferència Internacional, aquestes hauran d’estar representades proporcionalment en les dues comissions.
- Comissió de control de comptes econòmics. Encarregada de l’auditoria dels ingressos i les despeses del CoReP.
- Comissió de conflictes. Encarregada de:
- Decidir, en primera instància, sobre els possibles conflictes entre seccions. Les seues resolucions, en aquest cas, podran ser recorregudes davant del CEI i la Conferència Internacional.
- Decidir, en última instància, sobre els possibles conflictes de militants amb les pròpies seccions, quan no hagin estat resolts satisfactòriament en els organismes estatutaris de la seua organització. En aquest cas, les resolucions de la comissió de conflictes internacionals no podran ser recorregudes.
MODIFICACIÓ DELS ESTATUTS
- Aquests estatuts només podran ser modificats per majoria de dos terços dels vots en una Conferència Internacional.