Prou d’atacs contra activistes i refugiats kurds!

      Comentaris tancats a Prou d’atacs contra activistes i refugiats kurds!
El 23 de desembre, un assassí va atacar el Centre Cultural Kurd de França, en el districte 10 de París, a més de dos comerços veïns, també de la comunitat kurda. El Centre Cultural Ahmet-Kaya, que alberga el Centre Democràtic Kurd de França, al qual pertany el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK). El PKK és un partit prohibit a Turquia, on els seus militants són perseguits per la policia i l’exèrcit d’Erdogan.

El pistoler va matar tres activistes kurds, entre ells Emine Kara, responsable del moviment de dones kurdes, i en va ferir uns altres tres. Emine Kara duia 30 anys lluitant pels drets dels kurds i kurdes a Turquia, l’Iraq, Síria i l’Iran. En concret, havia participat en la resistència armada dels kurds contra l’Estat Islàmic a l’Iraq.

Emine Kara havia sol·licitat asil polític a França, però el govern francès li va denegar l’estatut de refugiada. La Unió Europea considera el PKK una organització terrorista. Els activistes del PKK refugiats a França són actualment objecte de diligències per part de la fiscalia antiterrorista. A més, sota la pressió d’Erdogan, que els utilitza com a moneda de canvi per acceptar l’ampliació de l’OTAN, els militants kurds refugiats a Suècia estan en procés de deportació.

El poble kurd, dividit entre Turquia, l’Iran, l’Iraq i Síria, sempre ha vist el seu dret inalienable a l’autodeterminació i a formar el seu propi Estat, si així ho desitja; violentament combatut per les potències imperialistes així com per les burgesies turca, iraniana, iraquiana i siriana. Hui, el poble kurd està sota el foc de l’exèrcit i la policia turcs, tant a Turquia com a la frontera siriana. Al mateix temps, els kurds i kurdes de l’Iran, a l’avantguarda de l’alçament contra la dictadura islàmica, són víctimes de la violenta repressió del règim iranià.

L’assassí, ja conegut per diversos atacs racistes i violents, havia atacat, en concret, amb una espasa, un camp de refugiats el desembre de 2021. Però acabat d’eixir de presó sota vigilància judicial el 12 de desembre de 2022, tornà a actuar. A la vista de la feroç repressió contra els kurds duta a terme tant pel règim turc com per l’iranià, a la vista dels anteriors atemptats contra activistes kurds perpetrats pels seus serveis secrets en molts països del món, amb l’ajuda de l’organització feixista Bozkurtlar, a la vista de les víctimes que van caure sota les bales de l’assassí, resulta difícil creure en l’acte individual d’un racista més o menys desequilibrat, com suggereix el ministre de l’Interior Darmanin. Inconscientment o seguint ordres, l’assassí va fer el joc al règim d’Erdogan i a la seua política de persecució contra els kurds. Correspondrà a una comissió d’investigació independent de les organitzacions internacionals de treballadors esbrinar els vertaders motius de l’atemptat.

  • Front únic obrer per la defensa de tots els refugiats i activistes kurds! Dret d’asil, dret de residència, fi de les persecucions policials tant a França com en tota Europa i en el món!
  • Dirigents d’organitzacions obreres, convoqueu i organitzeu manifestacions davant les ambaixades i consolats turcs per la fi de la intervenció militar contra els kurds a Síria, la retirada de les tropes, l’alliberament dels presos!
  • Per una comissió d’investigació independent del moviment obrer internacional que aclarisca les raons dels assassinats de París!
  • Cessament immediat de la repressió contra les masses al Kurdistan iranià i en tot l’Iran!
  • Visca la lluita del poble kurd al costat de la dels pobles de l’Iran!
  • Pel dret de la població kurda de Turquia, l’Iran, Síria i l’Iraq a formar un únic estat kurd!
24 de desembre de 2022
Buró Internacional del Col·lectiu Revolució Permanent