Turquia: Kadir Çınar condemnat a més d’1 any i mig de presó per delicte d’opinió

      Comentaris tancats a Turquia: Kadir Çınar condemnat a més d’1 any i mig de presó per delicte d’opinió

El 29 d’abril la policia va detindre en Bursa (Turquia) al treballador de la restauració i militant comunista internacionalista Kadir Çınar, acusat de compartir en les xarxes socials posicions en defensa dels drets del poble kurd. Empresonat des de llavors, ha sigut jutjat el 14 d’agost. El tribunal sotmès a les ordres del govern islamista l’ha sentenciat a un any, sis mesos i 22 dies de presó. La seua sentència no ha sigut posposada a causa d’una altra sentència condicional anterior, de 10 mesos. Com tenia 3 mesos i mig de presó ja complerts i la condemna restant era de menys d’un any, ha sigut posat en llibertat condicional.

Gràcies a totes les organitzacions obreres que van protestar contra el seu arrest i detenció.

  • Llibertat per a tots els presos del moviment obrer i els pobles oprimits!
  • Respecte de les llibertats democràtiques fonamentals!
  • Dret per als kurds de separar-se de l’Estat turc i fundar un Estat amb els altres kurds de la regió!

Buró Internacional del Col·lectiu Revolucionari Permanent