Filistin CoReP’in L5I ve ITO’ye mektubu

      Filistin CoReP’in L5I ve ITO’ye mektubu için yorumlar kapalı
Sevgili yoldaşlar,

Gazze’de Siyonist birliklerin sivil halka yönelik saldırıları devam ederken, ordu ve faşist sömürgeciler Batı Şeria’da Filistinli sivillere zulmedip öldürürken, dünya çapında Filistin halkıyla dayanışma hareketi oluştu.

Gösterileri ve diğer protestoları destekleyen kuruluşların çoğu ateşkes çağrısını destekliyor. Bu, Gazze nüfusunun bir kısmı için kısa vadeli bir rahatlama getirse de, Siyonist devletin Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkını Batılı emperyalistlerin desteğiyle ayaklar altına almaya devam etme hakkını saklı tutma yönündeki temel duruşunu ve İsrail, Gazze ve Batı Şeria’daki Arap nüfusa yönelik baskısını değiştirmeyecektir.

Ortadoğu ihtilafının demokratik çözümü, Filistin’in sömürgeleştirilmesi üzerine inşa edilen Siyonist İsrail devletinin yıkılmasını gerektirir. Bu, tüm Filistinlilerin (Yahudiler ve Araplar; erkekler ve kadınlar; Müslümanlar, Yahudiler, Hristiyanlar, ateistler) eşitliğinin ön şartıdır. Bu çok etnik gruplu, demokratik ve laik devletin sadece Ortadoğu’da sosyalist devletlerden oluşan bir federasyon dahilinde mümkün olabilecek bir işçi hükümeti tarafından yönetilmesi gerekiyor.

Uluslararası akımlarımızın (L5I, ITO ve CoReP) bu perspektifte hemfikir olduğuna inanıyoruz. Bu sebepten dolayı, şunları tavsiye ediyoruz:

  1. Üç teşkilatın, bizi şimdi dinleyenler kitlesinden daha fazla yankı oluşturabilecek müşterek bir beyanname yayınlamaları
  2. Filistin sendikalarının çağrısı temelinde, bölüm ve gruplarımızın bulunduğu ülkelerde bu çağrıyı sendikal teşkilatlar ve emekçi örgütlerine taşımak için müşterek bir kampanya tertip edilmesi. Bunu, dayanışma hareketine sınıfsal bir bakış açısı getirmek ve böylece şu anda ortaya çıkmakta olan proleter dayanışmasının gelişimini teşvik etmek için bir fırsat olarak görüyoruz:
  • Britanya’da çok sayıda sendika Gazze halkıyla dayanışma içinde olduklarını açıkladı. İşçi Gücü, MENA Dayanışma Ağı’nın faaliyetleri hakkında rapor veriyor
  • İtalya’da Livorno’daki liman işçileri İsrail’e silah sevkiyatını engelledi.
  • İspanya devletinde anarşist CGT ve daha küçük sendikalar Filistin sendikalarının dayanışma çağrısını destekliyor ve Barselona’daki işçiler de Siyonist devlete silah sevkiyatını engelliyor.
  • Almanya’da da şirketlerde ve sendikalarda “sendika solu”nun bazı kesimleri etrafında bir dayanışma hareketi oluşuyor.
L5I, ITO ve CoReP’in teşkilatları halihazırda bu yönde çalışmaktadır.

Bu nedenle, güçlerimizi birleştirmek amacıyla bu çalışmayı koordine etmeyi veya birleştirmeyi öneriyoruz.

Sürekli Devrim Kolektifi’nin Enternasyonal Bürosu
20 kasım 2023