Resolució de la Conferència de Milà presentada pel Col·lectiu Revolució Permanent (CoReP)

      Comentaris tancats a Resolució de la Conferència de Milà presentada pel Col·lectiu Revolució Permanent (CoReP)

El capitalisme decadent arrossega la humanitat cap a la barbàrie

El mode de producció capitalista, el motor de la qual és el benefici privat, està destruint el medi ambient de l’espècie humana. Les crisis econòmiques són recurrents, cada vegada amb desenes de milions de treballadors desocupats i empobrits. Les grans potències imperialistes que dominen el planeta volen o preservar l’actual repartiment del món o desafiar-lo. La guerra assola Ucraïna. Els estats burgesos anul·len les conquestes socials, restringeixen les llibertats, rebutgen els immigrants i reforcen els aparells de repressió i de guerra. Alguns partits polítics burgesos busquen bocs expiatoris, exacerben la religió, la xenofòbia, el racisme, la misogínia, l’homofòbia…

Retirada de les tropes russes d’Ucraïna!

L’Estat burgés rus ha invadit Ucraïna i Putin ha atribuït la independència d’Ucraïna a una traïció del Partit Bolxevic. Gràcies a l’inevitable sentiment nacional i a la falta de motivació de les tropes russes, Ucraïna no ha sigut conquistada. El proletariat rus és potencialment capaç de posar fi a la guerra, de conquistar les llibertats democràtiques i d’establir relacions fraternals amb les minories nacionals en el seu si i amb els pobles veïns d’Europa i Àsia.

Mort a l’OTAN, Estats Units Socialistes d’Europa!

La responsabilitat de les organitzacions obreres de masses dels EUA, la Xina, el Japó, Alemanya, Gran Bretanya, França, el Canadà, Itàlia… és acabar amb les aliances militars del seu estat imperialista, desmantellar les seues bases militars i flotes, lluitar contra el seu propi govern burgés.

Drets per a les nacionalitats oprimides

Els rohingya són perseguits per l’estat birmà, Caixmir és víctima de l’Estat indi. Els kurds són una minoria oprimida per diversos estats capitalistes (Turquia, Síria, l’Iraq, l’Iran); tenen el dret incondicional a separar-se d’aqueixos estats i unificar-se. Amb el suport dels Estats Units, Israel prossegueix la seua brutal colonització de Palestina. La solució progressista només pot vindre de la unitat del proletariat de la zona, enderrocant l’estat colonial sionista i la monarquia jordana per a establir una Palestina laica, multiètnica i democràtica.

Emancipació de les dones, llibertat sexual, laïcisme!

L’estat afganés ha expulsat les xiquetes de les escoles. L’estat iranià imposa l’ús del vel. Fins i tot en l’estat més avançat econòmica i científicament del món, l’ala clerical i feixista de la burgesia restringeix el dret a l’avortament i duu a terme una campanya homòfoba. A tot arreu, la classe obrera ha de posar-se al capdavant de la lluita per fer de la religió un assumpte privat, per a avançar cap a la igualtat real de les dones i el respecte de l’orientació sexual de tots.

No a la col·laboració de classes i a la subordinació a la burgesia!

Les repetides traïcions dels partits “reformistes” i de les burocràcies sindicals corruptes contribueixen a la supervivència del capitalisme en descomposició. Així ho demostra la negativa de les direccions sindicals a convocar una vaga general a França i Gran Bretanya. També ho demostra el punt mort de l’assemblea constituent organitzada pel PCCh i el PS a Xile, el suport dels DSA a Biden als Estats Units, la participació del SACP en el govern de Ramaphosa a Sud-àfrica, la política del govern PSOE-PCE-Podem en l’Estat Espanyol, el suport del KPRF rus a la invasió d’Ucraïna, etc.

Abolició del capitalisme, revolució social, internacional obrera!

Per a detindre la marxa cap a la barbàrie, els treballadors conscients han d’agrupar es, al mateix temps que ajuden les masses a imposar la ruptura de les organitzacions obreres i els moviments dels oprimits amb la burgesia explotadora i reaccionària. L’objectiu és expropiar el gran capital, destruir els estats burgesos rivals entre ells, substituir-los per governs obrers basats en l’armament del poble i els consells obrers, i planificar la producció i la distribució de tal manera que es preserve el planeta. Per a aconseguir-ho, necessitem un programa d’acció, un vertader partit obrer en cada país i una internacional comunista revolucionària a escala mundial.

Per a concloure : La conferència internacional de Milà decideix crear un òrgan de coordinació internacional per a avançar en aquesta via, començant per una campanya conjunta per la retirada de l’exèrcit imperialista rus d’Ucraïna i la supressió de l’OTAN.
Col·lectiu Revolució Permanent (CoReP)
(Argentina, Àustria, Estat Espanyol, França, Turquia)