Algèria: alt a la repressió! alliberament de Louisa Hanoune!

      Comentaris tancats a Algèria: alt a la repressió! alliberament de Louisa Hanoune!
Les protestes massives de la població algeriana contra el règim i la seua corrupció han resultat en un simple canvi de façana. El general Salah i l’estat major de l’exèrcit, que fins ara havien sigut lleials aliats del clan Bouteflika, s’han tornat contra ell.

La televisió va mostrar el 5 de maig l’arribada de tres personalitats davant les grans escales del Tribunal Militar de Blida: el germà del president deposat, Saïd Bouteflika; l’ex coordinador de serveis de seguretat, Athmane Tartag; el durant un quart de segle cap del servei secret algerià (DRS), Mohamed Mediène àlies Toufik.

El Cap de l’Estat Major de l’ANP i el Viceministre de Defensa Nacional, Ahmed Gaïd Salah, han portat fins el final les seues amenaces públiques contra els qui fa uns dies presentaren com una banda, acusant-los de conspirar contra l’estat. (El Watan, 6 de maig)

El 9 de maig, el tribunal militar va enviar també a presó provisional a Hanoune, la secretària general del Partit dels Treballadors (PT), sota l’acusació de conspiració “contra l’exèrcit i l’estat”.

Convocada com a testimoni pel tribunal militar de Blida, Louisa Hanoune, secretària general del Partit dels Treballadors, va ser detinguda després de més de cinc hores d’interrogatori pel jutge a càrrec del cas de Said Bouteflika i els dos generals Toufik i Tartag. (El Watan, 10 de maig)

El 21 de maig, els estudiants que protestaven contra el manteniment del règim van ser reprimits.

L’Estat burgés tracta d’intimidar. Les organitzacions obreres de tots els països han de protestar contra la repressió dels manifestants i la detenció de dirigents d’un sindicat o partit d’origen obrer, siga com siga la seua política.

En el cas del PT, que la premsa presenta de forma abusiva com “trotskista”, aquesta política és indefensable. El PT va formar una coalició amb l’antic partit únic (FLN) i els islamistes (FIS) i després, passada la guerra civil, es va acostar al règim de Salah-Bouteflika, la qual cosa va permetre que el seu corrent internacional (l’Entesa Internacional dels treballadors i els pobles), celebrara conferències en Algèria.

Però és a la classe obrera a qui correspon jutjar les seues organitzacions i dirigents, no a l’aparell repressiu de l’estat burgés.

Solidaritat internacional amb les treballadores, els treballadors i els joves algerians!Alliberament immediata de Hanoune! Anul·lació de tots els judicis contra els estudiants manifestants i dirigents del PT! Respecte del dret de manifestació, d’expressió i d’organització!

28 de maig de 2019

Collectiu Revolució Permanent